Udostępnij
Drukuj
W bogatej tradycji bolońskiej, wyszukana kuchnia stanowi hołd dla radości życia i zasad gościnności, a Lasagne alla Bolognese wyraża je perfekcyjnie. Delikatne warstwy makaronu pozwalają dokładnie wydobyć smaki tradycji, do których należy ragù alla Bolognese. Lasagne to prostokątne płaty makaronu, o idealnej konsystencji gwarantującej właściwe podkreślenie smaku dodatków. Nasze Lasagne potrzebują jedynie 20 minut zapiekania by zapewnić najlepszy efekt kulinarny.

Doskonałe do

Barilla sugeruje wypróbowanie nowych przepisów z dodatkiem warzyw, ryb i serów, jak np. Lasagne z serem gorgonzola, z brokułami i orzechami włoskimi lub z szafranem i warzywami sezonowymi. Jeśli wolisz szukać oparcia w tradycji, przygotuj klasyczny sos Bolognese, który również znajdziesz w ofercie sosów Barilla. Warto zapamiętać: dodatek dobrego sosu beszamelowego do ragù alla Bolognese pozwala idealnie wydobyć smak i jakość płatów Lasagne.

O

Makaron z semoliny z pszenicy durum
Nie trzeba gotować, gotowe w 20 minut

Wielkości opakowania

  • 500g

Zakres

Collezione

Korzyści

Bez składników GMO
100% semoliny z pszenicy durum
Nie trzeba gotować
Zawsze al dente

Składniki i wartości odżywcze

  • Semolina

    Makaron z semoliny z pszenicy durum

  • water ingredient

    Woda




  • Średnie wartości odżywcze Jednostka Wartość
    Wartość energetyczna kcal 359
    Wartość energetyczna kJ 1521
    Tłuszcz g 2,0
    w tym: kwasy tłuszczowe nasycone g 0,5
    Węglowodany g 71,2
    w tym: cukry g 3,5
    Błonnik g 3,0
    Białko g 12,5
    Sól g 0,013
    scroll
    Pełna lista składników i wartości odżywczych

    Gotowanie i odmierzanie


    JAK ZMNIEJSZYĆ WPŁYW NA ŚRODOWISKO PODCZAS GOTOWANIA

    1

    UŻYWAJ TYLKO TYLE WODY ILE POTRZEBUJESZ

    średnio jest to 1 litr na 100 g makaronu. Pozwoli to zmniejszyć Twój wpływ na zasoby wodne ziemi.

    2

    GOTUJĄC PRZYKRYJ GARNEK POKRYWKĄ

    dzięki temu woda zagotuje się szybciej

    3

    DODAJ SÓL GDY WODA ZACZYNA WRZEĆ

    sól dodana wcześniej wydłuża czas gotowania

    4

    WYŁĄCZ GAZ W POŁOWIE CZASU GOTOWANIA

    makaron pozostawiony w przykrytym garnku w gorącej wodzie dalej będzie podlegał procesowi gotowania nawet przy wyłączonym gazie

    5

    JEŚLI MOŻESZ, UŻYJ WODY Z GOTOWANIA MAKARONU DO WSTĘPNEGO MYCIA NACZYŃ

    dzięki temu zaoszczędzisz energię potrzebną do podgrzania wody

    Pełne instrukcje gotowania
    about us

    O nas

    Barilla jest włoską rodzinną firmą spożywczą. Założona w 1877 roku, obecnie jest międzynarodową Grupą obecną w ponad 100 krajach.
    Dowiedz się więcej