Tradycyjny smak w wielu odsłonach

Wszystkie przepisy

Tradycja i innowacja, jakość i fantazja, niezawodność i kreatywność

To wszystko, a nawet więcej, można znaleźć w makaronie. Firma Barilla to wie, ponieważ zajmuje się produkcją makaronu z pszenicy durum od ponad 100 lat. Dba przy tym niezmiennie o najwyższą jakość i dobiera najlepszą pszenicę durum, kładąc nacisk na wydajność na każdym etapie procesu produkcyjnego aż po końcową kontrolę jakości. Wszystko to sprawia, że makaron Barilla ma idealną strukturę, jest sprężysty, zachowuje swój kształt i umożliwia jak najlepsze wykonanie wszystkich przepisów.

Składniki

Proste i wartościowe składniki zgodne z najlepszymi praktykami żywieniowymi. Dobrym makaronem można delektować się każdego dnia. Dlatego też, w skład produktów Barilla wchodzą wyłącznie: najlepsza pszenica, woda i zamiłowanie do makaronu.

Formy

W ofercie znajduje się ponad 70 różnych form makaronów, z których każdy został starannie opracowany tak, by zachowywał swój kształt podczas gotowania i tworzył doskonałe połączenie z różnymi sosami, zarówno najprostszymi, jak i najbardziej wyrafinowanymi. Makaron Barilla nada wyjątkowy charakter każdemu przepisowi, czy to w wersji tradycyjnej, takiej jak Spaghetti lub Penne Rigate czy wesołej, na przykład, Farfalle lub Fusili: długi czy krótki, gładki czy żłobkowany, pyszny smak i struktura "al dente" niezawodnie cieszą podniebienie. Makaron Barilla, w charakterystycznym niebieskim opakowaniu, jest jednym z najbardziej tradycyjnych produktów pochodzenia włoskiego: w pudełku niebieskim jak morze i niebo, kryją się możliwości nowych przepisów i tradycyjny smak kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkich miłośników makaronu, którzy pragną zaoferować swym bliskim przyjemność oryginalnego włoskiego smaku, zachęcamy do odnalezienia kształtu, który najlepiej sprosta ich oczekiwaniom. Z produktami Barilla zarówno tradycyjny makaron, jak i makaron w zupie, zapiekanka makaronowa czy sałatka z makaronu podawana na zimno może zmienić się z codziennego posiłku w ucztę.