Spaghetti Bezglutenowe Barilla z karmelizowaną czerwoną cebulą, pomidorkami koktajlowymi, orzeszkami piniowymi i serem pecorino

stampa
Ilość osób:
4
Stopień trudności:
Niski
Wymagany czas:
10'

 
400 g
 pomidorki koktajlowe
 
400 g
 oliwa z pierwszego tłoczenia
 
4 łyżki
 czerwona cebula pokrojona w cienkie plasterki
 
1 mała
 Bezglutenowe Spaghetti Barilla
 
400 g
 posiekana pietruszka
 
1 łyżka
 ser pecorino tarty
 
50 g
 orzeszki piniowe prażone
 
50 g
 sól
 
do smaku
 czarny pieprz
 
do smaku

Przygotowanie

1

 Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 st C i zagotować 4 litry wody w dużym garnku.

1

 Wymieszać pomidorki koktajlowe z połową oliwy i doprawić solą oraz pieprzem

1

 Ułóżyć pomidorki na blasze i piec aż zrobią się rumiane.

1

 W międzyczasie na patelni skarmelizować cebulę na reszcie oliwy, doprawić ją solą oraz pieprzem i dusić na średnim ogniu przez około 10 minut.

1

 Dorzucić na patelnię podpieczone pomidorki

1

 Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odsączyć zachowując 240 ml wody z jego gotowania. 

1

 Makaron i pozostawioną wodę wymieszać z sosem na patelni.

1

 Zdjąć z ognia, dorzucić pietruszkę, ser oraz orzeszki piniowe i całość wymieszać.

Szukaj przepisu

Składnik:
cerca
mi sento fortunato
Zaawansowane wyszukiwanie >