Penne Rigate Bezglutenowe Barilla z grzybami i groszkiem

stampa
Ilość osób:
4
Stopień trudności:
Niski
Wymagany czas:
10'

 
400 g
 oliwa z pierwszego tłoczenia
 
4 łyżki
 cebula pokrojona w kostkę
 
1/2
 grzyby (mogą być różne gatunki) pokrojone w plasterki
 
220 g
 śmietana
 
220 ml
 groszek
 
150 g
 Bezglutenowe Penne Rigate Barilla
 
400 g
 Parmezan tarty
 
100 g
 sól
 
do smaku
 czarny pieprz
 
do smaku

Przygotowanie

1

 Zagotować 4 litry wody w dużym garnku

1

 Na dużej patelni podsmażyć cebulę na oliwie przez około 5 minut, aż będzie lekko rumiana.

1

 Dodać grzyby i smażyć przez kolejne 5 minut.

1

 Dodać śmietanę i groszek, przyprawić solą i pieprzem, dusić przez kilka minut.

1

 Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odsączyć i połączyć z sosem.

1

 Zdjąć z ognia, dodać parmezan i wymieszać, aby składniki się połączyły.

Szukaj przepisu

Składnik:
cerca
mi sento fortunato
Zaawansowane wyszukiwanie >