Spaghetti Bezglutenowe Barilla z bakłażanem, cukinią, czosnkiem i szczypiorkiem

stampa
Ilość osób:
4
Stopień trudności:
Niski
Wymagany czas:
10'

 
400 g
 czosnek posiekany
 
2 ząbki
 oliwa z pierwszego tłoczenia
 
4 łyżki
 bakłażan pokrojony w kostkę
 
300 g
 cukinia pokrojona w półksiężyce
 
1 szt
 Bezglutenowe Spaghetti Barilla
 
400 g
 szczypiorek posiekany
 
2 łyżki
 Parmezan
 
100 g
 sól
 
do smaku
 czarny pieprz
 
do smaku

Przygotowanie

1

 Zagotować 4 litry wody w dużym garnku

1

 Na dużej patelni podsmażać na oliwie czosnek przez około 2 minuty, aż stanie się lekko żółty.

1

 Dodać bakłażana, smażyć przez 3 minuty. Dodać cukinię i smażyć przez kolejne 3 minuty, doprawić solą i pieprzem.

1

 Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu. Zachować 240 ml wody z odsączania makaronu i dodać ją do sosu.

1

 Gotować na wolnym ogniu. Odsączony makaron połączyć z sosem

1

 Zdjąć z ognia, dodać parmezan i szczypiorek. Wymieszać, aby składniki się połączyły.

Szukaj przepisu

Składnik:
cerca
mi sento fortunato
Zaawansowane wyszukiwanie >