Makaron bavette o smaku pikantnym, z białą fasolą

stampa

Prosty i szybki sposób na spersonalizowanie typowo włoskiej, regionalnej receptury.

Danie Wegetariańskie
Ilość osób:
4
Stopień trudności:
Niski
Wymagany czas:
10'
Wartości odżywcze
na porcję przygotowaną według tego przepisu.

Wartość energetyczna
508 kcal - 2118 kJ
- Białko
21 g
- Węglowodany
96 g
- Tłuszcze
5 g

 
350 g
 Świeża biała fasola hiszpańska
 
400 g

Przygotowanie

1

 Podgrzać na patelni sos Arrabbiata ze słoiczka o pojemności 400 g.

1

 Do sosu dodać puszkę białej fasoli hiszpańskiej i gotować przez około 5 minut.

1

 Ugotować Bavette Barilla w dużej ilości osolonej wody, odcedzić kiedy będą jeszcze półtwarde, połączyć z sosem i podawać na stół.

Wskazówki szefa kuchni


 Sos Arrabbiata Barilla można wlać bezpośrednio na makaron, zaraz po jego odcedzeniu, albo podgrzać na parze, względnie w kuchence mikrofalowej.

Sugerowane wina


 Do tego aromatycznego, zdecydowanie przyprawionego dania o goryczkowej bazie i dobrym posmaku, zaleca się czerwone wino średnio cieliste, o przyjemnym posmaku aromatycznym, jak np. Barbera d'Asti, czy Merlot Lison Pramaggiore.

Szukaj przepisu

Składnik:
cerca
mi sento fortunato
Zaawansowane wyszukiwanie >